Råd & Stöd inom LSS

076-819 19 89

Vår erfarenhet

Att få en lyckad personlig assistans kan vara en utmaning. Det kräver kunskap, insikt och en förståelse för de svårigheter som brukare kan möta. Vi på Assistansa är duktiga på att hjälpa dig navigera rätt inom personlig assistans.

Vår erfarenhet som assistansanvändare ger oss en unik insikt från brukarens perspektiv

Genom åren har vi samlat på oss en omfattande erfarenhet inom personlig assistans. Inte bara genom att hjälpa andra utan även genom vår egen assistans. Bakom Assistansa finner du engagerade assistansrådgivare som själva har personlig assistans och brinner för assistansreformen. Vi har sett och själva upplevt de olika utmaningar och beslut som brukare och deras närstående ställs inför.

Vår erfarenhet av assistansbolag

Under vår egen assistansresa som brukare har vi haft direkt erfarenhet av bra och dåliga assistansbolag. Detta har gett oss den kunskap som behövs för att kunna skilja ett bra assistansbolag från ett dåligt. Vi vet idag vad ett kvalificerat assistansbolag ska erbjuda, vilka varningssignaler man ska hålla utkik efter och vilka kontroller som behöver göras på bolagen för att assistansen ska bli bra.

Vi har även erfarenhet av byten av assistansbolag där det av olika anledningar inte varit bra. Riskerna och fallgroparna vid byten är nu något vi känner till och har direkt erfarenhet av.

Denna unika erfarenhet tar vi med oss i vår rådgivning när man behöver vår hjälp att hitta, jämföra, välja eller byta assistansbolag. Vi vår kravlista på assistansbolag och vårt jämförelseverktyg kan vi hitta skräddarsydda assistansbolag beroende på behov och kriterier med bara några musklick.

Vår erfarenhet att anordna assistans som egen arbetsgivare

Vi sköter vår assistans som egna arbetsgivare (assistans i egen regi). Vi gör det inte bara för att vara oberoende från något specifikt assistansbolag utan även för det ger oss större kontroll över vår assistans. Vår erfarenhet av båda anordningstyperna ger oss kunskapen att veta vilka för- och nackdelar som finns och vem passar bäst för vilken anordningstyp.

Via vår kvalificerade oberoende rådgivning har vi hjälpt familjer runt hela Sverige

I assistansbranschen där alla parter har egna intressen och där snedvriden rådgivning är vanligt har vi lyckats unikt att positionera oss och utvecklat våra processer och rådgivning så att vi är oberoende och opartiska. Det innebär att du tillsammans med vår expertis kan bli guidad mot en trygg och kvalitativ personlig assistans.

Två personer undersöker assistansbolag
Få Kostnadsfri Hjälp Att Hitta Rätt Assistansbolag